Peste 500 de copii din județul Vaslui, care provin din familii cu venituri modeste, au fost cuprinși în programul filantropic ”Un ghiozdan pentru noul an școlar”, derulat de Episcopia Hușilor, prin Asociația ”Filantropia Ortodoxă Huși”, în parteneriat cu preoți din Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, și oameni de bine din Paris, Alba Iulia, Timișoara, Turda și Târgu Mureș.

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a împărțit primele ghiozdane complet echipate unor copii din localitățile Bogdănița, Cârțibași, Unțești, Ibănești, Ciortolom și Coroiești.

În total, aproximativ 200 de copii din aceste sate, proveniți din familii defavorizate, au avut șansa să înceapă școala având toate cele necesare.

”Este foarte important să ne gândim la copii și la educația lor. Ar fi ideal ca ei să nu simtă că sunt privați, datorită insuficienței resurselor financiare, de accesul la educație. Este un gest minimal față de acești copii. (…) Copiilor le-am transmis că este foarte important, chiar dacă sunt resurse mici financiare, să fie cuminți, înțelepți, și să asimileze cât mai mult pentru o împlinire din punct de vedere profesional. Dacă ei învață foarte bine, au șansa de a se bucura, când vor fi mari, de rezultatele efortului lor”, a spus PS Ignatie.

Programul ”Un ghiozdan pentru noul an școlar” va continua zilele următoare în mai multe localități din Episcopia Hușilor, în total fiind vizați 500 de copii.

Articolul precedentRezultate deosebite obţinute de elevii vasluieni la Concursul RoSEF 2018
Articolul următorHușeanca dispărută de acasă, găsită decedată