Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a slujit în biserica ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a Parohiei Satu Nou, comuna Munteni de Sus.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Veniamin a mulţumit Părintelui Episcop Ignatie al Huşilor pentru prilejul oferit, de a sluji în această comunitate, şi a vorbit credincioşilor prezenţi despre principalele repere ale vieţii celor doi mari misionari ai Bisericii, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel:

”Sfântul Apostol Petru era un om smerit, simplu, înflăcărat în a fi pescar de oameni, din Ierusalim şi până la Roma. Îl vedem pe Sfântul Petru mărturisind dumnezeirea lui Hristos, dar şi lepădându-se de Hristos. Este reabilitat şi îl vedem mărturisindu-L pe Hristos cu multă putere. (…) Sfântul Apostol Pavel, din prigonitor, devine Apostol, prin luminarea primită de la Hristos. În viaţa lui are loc o totală transformare interioară. Învăţăm credincioşia şi fidelitatea lor faţă de Hristos, căci au devenit adevăraţi mărturisitori ai Domnului. O altă virtute a lor este aceea a nădejdii în Dumnezeu. Au plecat să-L mărturisească pe Hristos, fără a avea la îndemână bunuri sau posibilităţi care să le faciliteze misiunea. În încercări, niciodată nu s-au îndoit. Au fost convinşi că, având la cârma vieţii lor pe Hristos, toate vor spori şi vor fi binecuvântate. Aşa a rodit lucrarea lor misionară, pentru că ei s-au bazat permanent pe Hristos”.

Totodată, Preasfinţitul Veniamin i-a îndemnat pe cei prezenţi să-şi poarte crucea cu demnitate şi să nu se sfiască să-şi mărturisească credinţa.

Articolul precedentComunele mici au probleme financiare
Articolul următorCSM Vaslui mai are nevoie de jucători pentru noul sezon