Vasluiul l-a avut ca oaspete pe mult apreciatul compozitor din Moldova, Eugen Doga.

Acesta a reușit să adune peste 2.000 de vasluieni în centrul orașului, dornici să-l vadă pe cel care a scris muzică pentru mai bine de 200 de filme, iar celebrul său vals, Gramofon, din filmul ”Tandra și gingașa mea fiară”, a fost recunoscut de UNESCO ca una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX.

Eugen Doga a fost cucerit de vasluieni, imediat și maestrul, la rândul său, a spus că iubește Vasluiul, reușind să creeze o rezonanță deosebită în sufletele spectatorilor.

Eugen Doga nu a venit singur la Vaslui, ci însoțit de Filarmonica Teleradio Moldova, alături de soliștii Mariana Bulicanu – soprană, Dumitru Mîțu – tenor, Anișoara Bragari-Moroșanu, Veaceslav Timofti și Vitalie Advahov – acordeon.

Concertul a fost deosebit și prin faptul că repertoriul ales a fost unul ușor, totul fiind un vals, care a captat și publicul necunoscător.

Frumos a fost că și tinerii au participat la eveniment. Și nu puțini, iar ultimele 20 de minute s-au derulat pe o ploaie repezită, însă au fost persoane care au rezistat intemperiei, dorind să asculte până la capăt acordurile muzicale de o finețe aparte.

Aprecieri, felicitări și mulțumiri amfitrionilor acestui răsfăț muzical și organizatorilor, care au avut inspirație, Primăria Vaslui, Consiliul Județean și Centrul Creației Populare.

GALERIE FOTO