Vasluiul l-a avut ca oaspete pe mult apreciatul compozitor din Moldova, Eugen Doga.

Acesta a reușit să adune peste 2.000 de vasluieni în centrul orașului, dornici să-l vadă pe cel care a scris muzică pentru mai bine de 200 de filme, iar celebrul său vals, Gramofon, din filmul ”Tandra și gingașa mea fiară”, a fost recunoscut de UNESCO ca una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX.

Eugen Doga a fost cucerit de vasluieni, imediat și maestrul, la rândul său, a spus că iubește Vasluiul, reușind să creeze o rezonanță deosebită în sufletele spectatorilor.

Eugen Doga nu a venit singur la Vaslui, ci însoțit de Filarmonica Teleradio Moldova, alături de soliștii Mariana Bulicanu – soprană, Dumitru Mîțu – tenor, Anișoara Bragari-Moroșanu, Veaceslav Timofti și Vitalie Advahov – acordeon.

Concertul a fost deosebit și prin faptul că repertoriul ales a fost unul ușor, totul fiind un vals, care a captat și publicul necunoscător.

Frumos a fost că și tinerii au participat la eveniment. Și nu puțini, iar ultimele 20 de minute s-au derulat pe o ploaie repezită, însă au fost persoane care au rezistat intemperiei, dorind să asculte până la capăt acordurile muzicale de o finețe aparte.

Aprecieri, felicitări și mulțumiri amfitrionilor acestui răsfăț muzical și organizatorilor, care au avut inspirație, Primăria Vaslui, Consiliul Județean și Centrul Creației Populare.

GALERIE FOTO

Articolul precedentUrmărit general, prins de jandarmii vasluieni
Articolul următorAsfalt pentru locuitorii din Idrici