Evaluarea Națională 2021 continuă joi cu proba la matematică, elevii având la dispoziție două ore, începând cu ora 9.00, pentru a rezolva subiectele la matematică.

Subiectele date azi la Evaluarea Națională de la Matematică au un grad mediu de dificultate, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la TVR că la simularea Evaluării Naționale au fost 980 de note de 10 la Matematică.

„La simulări au fost 980 de note de 10 la Matematică. Asta arătat că, în pofida acestei situații de criză, elevii au făcut eforturi pentru a se pregăti. De asemenea, sunt elevi care pentru prima oară intră în examenul de Evaluare Națională, după ce au făcut clasa pregătitoare. Este generația, prima generație care a făcut clasa pregătitoare. Îmi place să cred că acest lucru se va resimți inclusiv în rezultate. Oricum, rezultatele vor trebui să fie comparate din perspectiva profilului absolventului de gimnaziu, pentru că în ultimă instanță, dincolo de note, ne interesează profilul absolventului de gimnaziu. Se va compara profilul proiectat în urmă cu 8 ani pentru absolventul de gimnaziu, adică ce s-a dorit de la absolventul de gimnaziu, și profilul realizat în urma absolvirii gimnaziului în acest an. Sigur, rezultatele vor fi ușor, sper să fie doar ușor, viciate de această perioadă total atipica pe care am traversat-o.

Nivelul de dificultate mediu a caracterizat atât modelele publicate anul trecut, încă din luna noiembrie, cât și testele de antrenament sau subiectele de la simularea pentru Evaluarea Națională. Nivel de dificultate mediu, acesta este standardul.” a spus Ministrul Cîmpeanu.

Subiectele pentru Evaluarea Națională sunt elaborate de specialiștii Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Subiectele date la proba de azi vor fi publicate de Ministerul Educației în jurul orei 15:00, potrivit edupedu.ro

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentSÂNZIENELE 2021, DRĂGAICA. Tradiţii, obiceiuri. SEMNUL care îţi arată că vei avea NOROC tot anul!
Articolul următorEVALUARE NAȚIONALĂ 2021. SUBIECTELE la MATEMATICĂ