Banda de hoți care este suspectată de mai multe spargeri pe raza municipiului Bârlad, pare că a încercat să mai dea o lovitură, de această dată la sediul firmei RCS-RDS din zona Grădină. Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri.

Seiful bine fixat i-a descurajat pe hoți

Gruparea de infractori care dă bătăi de cap polițiștilor bârlădeni pare să prindă din ce în ce mai mult curaj și asta din cauză că până acum, oamenii legii par neputincioși în a le da de urmă.

Ultimul act al bandei de spărgători s-a petrecut joi noaptea spre vineri (n.r. – 26 spre 27 septembrie) când în jurul orei 02:00, au spart ușa laterală a sediului și au pătruns în interior.

Ușa laterală, spartă de hoți

Modul de operare pare să fi fost identic ca și în cazul din luna ianuarie când a fost spart sediul unei firme de credite din zona Crolux: unul dintre hoți, înarmat cu un topor, a spart geamul ușii pe care era montată o folie antiefracție, apoi doi dintre ei au intrat și au încercat să smulgă seiful fixat în podea. Faptul că seiful s-a dovedit foarte bine fixat, i-a făcut pe infractori să părăsească încăperea așa cum au venit: cu mâinile goale. Din urma lor au ajuns și agenții firmei de pază care au alertat autoritățile.

Conform unor surse apropiate anchetei, polițiștii ar avea indicii că și de această dată ar fi implicată aceeași bandă de hoți care a mai „operat” în cel puțin trei spargeri de pe raza localității.

„Am fost sesizați în noaptea de 27 septembrie, în jurul orei 02:00, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în sediul unui agent economic din Bârlad. Din câte se pare nu s-au sustras nici un fel de bunuri”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de tentativă de furt.

Sediul RCS RDS, ținta hoților și în weekend

După ce punctul de lucru al companiei de internet-telefonie și televiziune prin cablu a fost ținta unei tentative de furt în noaptea de vineri, o altă încercare de intrare prin efracție a avut loc cel mai probabil la sfârșitul aceleiași săptămâni, când persoane necunoscute au încercat să spargă un geam, tot din lateralul clădirii. De această dată au folosit o piatră de aproximativ 30-40 cm, cu care au lovit geamul de aproximativ 2-3 ori. Cum sticla nu s-a spart și de această dată hoțul sau hoții, s-au lăsat păgubași.

Ianuarie: jaf în 26 de secunde

Doar 26 de secunde le-au trebuit unor hoți ca să fugă cu seiful dintr-un sediu al unei firme de credite, CAR Podul Înalt, din zona Crolux, pe data de 30 ianuarie.

Trei bărbați, cu fețele acoperite, au spart geamul unei uși de la firma care acordă credite în Bârlad și în timp ce unul stătea de pază afară, ceilalți doi au intrat și au sustras seiful. Din momentul în care au spart geamul ușii și până s-au făcut nevăzuți cu „captura”, au durat exact 26 de secunde.

În seif se afla suma de 14 000 de lei.

Februarie: Spargere la Urgent Cargus

Aproape la o lună distanță, sediul unei alte firme din Bârlad a căzut pradă spărgătorilor. Și de data aceasta hoții au reușit să se facă nevăzuți cu caseta de valori.

Conform informațiilor apropiate anchetei ar fi vorba de trei persoane, care au pătruns în sediul firmei de curierat și au sustras o cutie metalică (seif). Modul de operare pare a fi identic cu cel din cazul CAR Podul Înalt.

Nu se cunoaște prejudiciul de la firma de curierat.

Iunie: Spargere la o casă de amanet. Hoții au încercat să intre printr-un perete

O spargere s-a produs în cursul nopții de 9 spre 10 iunie la o casă de amanet din Bârlad, din zona Stadion. Hoții au pătruns printr-un sediu unde funcționa un centru de „Reparații televizoare” și au spart peretele despărțitor pentru a putea pătrunde în sediul casei de amanet. Au intrat în interior, însă din primele informații, nu au reușit să sustragă seiful.

Există informații care spun că hoții au plecat cu DVR-ul, cel pe care erau stocate imaginile de pe camerele de supraveghere cu circuit închis.

Casa de amanet este la doar câțiva metri (cca 10m) distanță de sediul CAR Podul Înalt, de unde hoții au plecat în luna ianuarie cu aproximativ 14 000 de lei.

Articolul precedentDelgaz Grid obţine o nouă finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei în judeţul Vaslui
Articolul următorFirmele din Vaslui își pot stinge datoriile și cu proprietăți