Astăzi, 5 februarie, începând cu ora 11:00, s-a desfăşurat un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace în teren, având tema “Intervenţia forţelor specializate pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui”.

Potrivit scenariului exerciţiului, „dispeceratul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă este anunţat despre producerea unui incendiu la etajul IV al al Corpului A din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, într-unul dintre saloane. Incendiul, provocat de un scurtcircuit la o priză electrică, se manifestă într-unul dintre saloanele Secţiei Cardiologie, pe aproximativ 45 metri pătraţi, cu posibilitate de propagare pe orizontală către saloanele învecinate”.

La locul intervenției s-au deplasat pompierii Detaşamentului Vaslui următoarele forţe şi mijloace: doi ofiţeri şi doisprezece subofiţeri cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Înainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul de pe locul de muncă acţionează concomitent pentru localizarea incendiului cu mijloacele iniţiale de stingere şi deschiderea uşilor de evacuare. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari se organizează în două echipe de intervenţie, acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiului, deblocarea căilor de acces, precum şi pentru căutarea şi evacuarea persoanelor aflate în imposibilitatea de autoevacuare. Amploarea evenimentului a impus evacuarea personalului şi a pacienţilor aflaţi în alte cinci saloane de pe acelaşi nivel.

Scopul exerciţiului a fost verificarea gradului de organizare, desfăşurare şi coordonare a acţiunilor de intervenţie, salvare şi evacuare a bolnavilor, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, verificarea modului de funcţionare a instalaţiilor de alimentare cu apă, respectiv hidranţi exteriori şi interior, verificarea accesibilităţii în spital, precum şi capacitatea de răspuns a forţelor profesioniste în cazul intervenţiilor de căutare-salvare.Imagine

Imagine

Articolul precedentProblemele învățămâtului local, pe masa primarului Bârladului
Articolul următorSituația în județul Vaslui privind alimentarea cu energie electrică și a traficului rutier în zona Moldovei