Având în vedere aspectele sesizate în spațiul public, la data de 15 mai a.c., referitor la intervenția a doi polițiști ai Secției de Poliție nr. 3 Bârlad, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele:

La data de 02.05.2019, în jurul orei 16.50, polițiști din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Bârlad au fost sesizaţi de către o femeie, de 36 de ani, din localitatea Pochidia, județul Vaslui, cu privire la faptul că a fost implicată într-un conflict cu un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate.

La faţa locului s-a deplasat, de îndată, o patrulă din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Bârlad, formată din doi polițiști. Unul dintre agenții de poliție a procedat la legitimarea apelantei, moment în care, pe drumul public, bărbatul de 42 de ani a venit în fugă către organele de poliţie, manifestând un comportament violent și intenţionând să lovească reclamanta.

În acel moment, colegul de patrulă s-a interpus între cei doi, pentru ca apelanta să nu fie lovită, după care i-a solicitat bărbatului să se liniştească şi să înmâneze un act de identitate. Acesta a refuzat să se legitimeze, a bruscat și împins unul dintre polițiști, după care a fugit către locuinţa sa.

În încercarea de a-l imobiliza, polițistul a fost împins cu violență în gardul locuinţei persoanei agresive, căzând la sol.  În cele din urmă, polițiștii i-au solicitat să-i însoţească la sediul Postului de Poliţie Pochidia.

Odată ajunşi în faţa postului de poliţie, bărbatul nu a urmat dispozițiile polițiștilor, a coborât din autospeciala de poliție, devenind agresiv atât verbal, cât şi fizic.  Totodată, acesta a adresat injurii la adresa celor doi polițiști, încercând să-l lovească pe unul dintre agenții de poliţie. Imediat, polițiștii au procedat la imobilizarea bărbatului, care a opus rezistenţă procedurii de încătușare.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Bârlad, în vederea luării măsurilor legale faţă de acesta.

Întrucât bărbatul a acuzat dureri, a fost solicitată o ambulanţă prin serviciul SNUAU 112, la faţa locului deplasându-se un echipaj din cadrul SAJ Vaslui, care l-a transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Elena Beldiman Bârlad pentru investigaţii medicale de specialitate.

Procurorul de serviciu a fost informat cu privire la plângerile celor doi agenţi de poliţie, fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Articolul precedentZiua Pictorilor, va fi marcată și la Bârlad
Articolul următorCapela din cadrul DGASPC Vaslui va fi sfinţită de patru Ierarhi