”Farmecul străvechi al sărbătorilor de primăvară” este titlul conferinței susținute miercuri, 27 martie, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”.

Aceasta face parte din seria lunară „După-amiezi culturale la Vaslui” și este coordonată de prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași care l-a invitat să conferențieze pe lector univ. dr. Sorin Mocanu, prodecan la Facultatea de Litere din cadrul aceleiași universități.

Prelegerea profesorului și cercetătorului ieșean s-a bucurat de un public numeros care a aflat, prin intermediul exemplelor, că sărbătorile lunilor de primăvară au o componentă moștenită, precreștină și ascund datele calendarului roman.

„Mă bucur să ne reîntâlnim într-o săptămână plină de încărcătură religioasă. Nu cred că mai este o noutate faptul că, în fiecare lună, la Biblioteca Județeană, avem <<După-amiezi culturale>> și că, pe aici, au trecut personalități de marcă ale culturii noastre. Prin aceste activități, ne adresăm tinerei generații, celor de vârstă mijlocie, cât și celor de vârsta a treia. Conferințele sunt destinate mai ales tinerilor pentru că avem speranța ca măcar 10-15% dintre aceștia să pătrundă, pe viitor, în tainele arhivelor bibliotecii. Ne interesează ca dumneavoastră să veniți la bibliotecă și să vedeți că se întâmplă ceva util și în afara orelor. Biblioteca formează oameni, iar <<După-amiezile culturale>> au acest rol”, a spus, în deschidere, Voicu Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.

Articolul precedentSecretarul comunei Lunca Banului, găsită în stare de incompatibilitate de ANI
Articolul următorOra Pământului 2019 va fi marcată și la Bârlad