În acest weekend, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui vor acţiona pe întreg teritoriul judeţului, pentru ca evenimentele să se desfăşoare în cele mai bune condiţii în ceea ce priveşte ordinea şi liniştea publică.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la “Sărbătoarea Toamnei” care se va desfășura în municipiul Bârlad, precum și la manifestările prilejuite de “Zilele Recoltei”, sărbătoare care va avea loc în Piața Traian din municipiul Vaslui.

Pentru creșterea gradului de siguranță, vor fi intensificate măsurile de ordine publică și se vor desfășura acțiuni în cooperare cu poliţia, la misiunile de menţinere a ordinii publice, în sistem integrat, prin patrule mixte şi independente în oraşele Vaslui, Bârlad, Huşi, Negreşti şi Murgeni, precum şi prin patrule mixte intercomunale în mediul rural, cu precădere în zonele aglomerate și intens circulate.

De asemeni, lucrători din cadrul inspectoratului vor asigura măsurile de ordine publică la meciurile de fotbal din liga a IV-a dar și la parada de deschidere a fesivalului “Constantin Tănase”din municipiul Vaslui.
În scopul prevenirii evenimentelor negative și faptelor de natură să tulbure ordinea publică, Jandarmeria Vaslui recomandă cetățenilor:

Să respecte indicațiile indicațiile forțelor de ordine și să sesizeze prompt prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgență 112, săvârșirea unei fapte penale sau contravenționale sau despre producerea unei situații de urgență;

Să nu lase la vedere în autoturisme bunuri de valoare care pot atrage atenția;

Să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la stări conflictuale.

Articolul precedentLocalitățile din județul Vaslui fără curent electric în perioada 2 – 5 octombrie
Articolul următorVasluiul, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Sydney