“La Gomera”, cea mai recentă peliculă a regizorului vasluian Corneliu Porumboiu, a primit Premiul pentru “cel mai bun scenariu” în cadrul Festivalului de Film European de la Sevilla, Spania.

Imaginea filmului scris şi regizat de Corneliu Porumboiu este semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădureţu, designer de costume Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcţia artistică.

„Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral El Silbo, într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal şi non-verbal”, declara în timpul filmărilor Corneliu Porumboiu. „În urmă cu câţiva ani, am urmărit un documentar despre El Silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariţie, redescoperit şi folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat şi motivat să scriu această poveste”, a adăugat regizorul vasluian.

“La Gomera” este propunerea României la Premiile Oscar 2020, eveniment programat pe data de 9 februarie, anul viitor.

Pe 16 decembrie vor fi anunțate cele zece finaliste pentru categoria “cel mai bun lungmetraj internațional”, iar pe 13 ianuarie 2020 vor fi anunțate cele cinci nominalizate, alături de celelalte categorii.

Articolul precedentSe cunosc câștigătorii de la Festivalul ”Fluieraș vasluian”
Articolul următorLocuri de muncă pentru vasluieni la cules fructe în Spania