Decizie neașteptată, cel puțin pentru reprezentanții Asociației „România Fără Ei”(RFE), a Curții de Apel Iași care l-a achitat pe fostul primar al Bârladului în dosarul în care era judecat pentru abuz în serviciu.

Cercetarea penală a fost pusă în mișcare în 2013, după ce George Epurescu, a depus o plângere penală din partea asociației pe motiv că primarul pe atunci – Constantin Constantinescu, a refuzat să dea autorizație pentru un miting în fața Primăriei, împotriva exploatării gazelor de șist.

Dosarul a fost instrumentat de polițiști și procurori timp de aproape doi ani, după care a fost înaintat instanței de judecată.

Rechizitoriul întocmit de procurori spunea că inculpatul Constantin Constantinescu a încălcat în mod voit libertatea cetățenilor de a se întruni pentru a protesta împotriva exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de șist. Solicitarea de autorizare a mitingului a fost făcută de George Epurescu,  președintele asociației RFE. Datorită acestui refuz, urmare a unei plângeri penale depuse de RFE, Titi Constantinescu s-a ales cu acuzația de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Curtea de Apel, a decis după audierea ultimilor martori din dosar, achitarea fostului primar al Bârladului, Constantin Constantinescu. Decizia a fost pronunțată astăzi, 1 noiembrie și este definitivă.

Social Democrații au postat pe contul de facebook al Organizației PSD Bârlad următorul mesaj:

„Titi Constantinescu achitat!

Astăzi, Curtea de Apel Iași l-a achitat definitiv pe domnul Constantin Constantinescu în dosarul “fabricat” de luptătorii antișist în frunte cu celebrul (sic!) Epurescu!

Prin urmare justiția s-a făcut!

Cine va plăti pentru cei 5 ani de hărțuire a celui mai gospodar primar al Bârladului de după ‘89?

Cine va șterge toate mizeriile aruncate pe nedrept spre un OM care a scos orașul nostru din mizerie și stagnare? Vom vedea în curând. Până atunci să-l asigurăm pe domnul primar Constantinescu de tot sprijinul și prețuirea noastră!”