FOTO: ziarelive.ro

Eliberat condiționat în mai anul trecut, fostul subprefect Sergiu Marian revine după gratii.

El a fost condamnat a treia oară pentru retrocedări ilegale de terenuri.

Curtea de Apel Iași s-a pronunțat în acest caz, astfel că Sergiu Marian a primit pedeapsă în regim de detenție, fiind condamnat la cinci ani de închisoare.

Fostul subprefect va face doar trei ani de detenție, după ce judecătorii au decis ca din pedeapsa de cinci ani să fie dedusă perioada executată în cel de-al doilea dosar.

Sergiu Marian mai are două condamnări la activ, ambele pentru fapte de corupție, însă doar în cel de-al doilea dosar a fost condamnat cu executare, în primul dosar primind pedeapsă cu suspendare.

În același dosar, un alt fost subrefect, Vasile Cătălin Cupșan, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la doi ani și șase luni cu suspendare sub supraveghere, fiind găsit vinovat de infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Cupșan a fost obligat de instanță ca timp de cinci ani să respecte un program strict.

Și Gabriela Luca, fostă salariată a Prefecturii Vaslui, inculpată pentru a doua oară alături de Sergiu Marian, a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare.

Curtea de Apel Iași a dispus condamnarea acesteia la doi ani și cinci luni închisoare cu suspendare, fiind obligată la un program de supraveghere timp de 7 ani.

În cazul fratelui fostului subprefect Sergiu Marian, judecătorii au dispus încetarea procesului penal, acesta achitând integral prejudiciul Agenției Domeniilor Statului.

Articolul precedentBatalionul 202 Huși a împlinit 68 de ani de existență
Articolul următorMaxim de puncte după primul tur