Fostul portar al lui Inter Vaslui și Farul Constanța, Ioan Anton (56 de ani), a murit, după ce a dus o luptă cruntă cu cancerul.

Acum doi ani, acesta a aflat în urma unui control că are cancer laringian.

“Ce să fac, domnule, ce să mai spun, ce să mai zic? Sunt supărat! Fac zeci de drumuri între Vaslui și Iași, sunt vai de capul meu! Am două luni de când mi-au descoperit cancerul. Am stat internat la Institutul Regional de Oncologie de la Iași. Am început aici tratamentul, fac chimioterapie și radiochimioterapie. M-am săturat de spitale, de pastile și medicamente, dar ce să fac? O iau de la capăt și sper să mai câștig o bătălie”, spunea Anton în urmă cu mai bine de un an.

Deși au sărit în ajutorul lui suporterii celor de la Farul, marele portar a pierdut lupta cu boala.

Ioan Anton s-a retras din activitate în anul 1992, la 30 de ani, din cauza unui accident de circulație, în urma căruia a fost diagnosticat cu fractură de femur și traumatism cranian.

A apărat poarta lui Inter Vaslui în Divizia B, în sezonul 1987-1988, după care s-a transferat la Farul Constanța, în Divizia A, unde a jucat până în anul 1992.

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Anton a fost antrenor cu portarii la FC Vaslui, în ligile inferioare, iar anul trecut a fost antrenor cu portarii la clubul de fotbal juvenil, Comstar Vaslui.

Articolul precedentȘcoala ”Mihail Sadoveanu”, campioană pe zona Vaslui la minihandbal
Articolul următorPatru medalii pentru atleții vasluieni