Elevii și cadrele didactice de la Școala ”Elena Cuza” Vaslui au sărbătorit Ziua Națională a României printr-o serie de activități cultural-educative, menite să marcheze cel mai important moment din istoria românilor, Marea Unire.

În semn de prețuire, elevii de la clasele primare au realizat o expoziție de desene și au vizionat filme istorie și prezentări power point, despre însemnătatea istorică a acestei sărbători.

Elevii de la clasele gimnaziale au omagiat împlinirea a 101 de la Mare Unire, realizând un banner cu 101 mesaje, gânduri și desene, sub coordonarea profesoarelor Adina Clisu și Flaviana Floria.

În final, toți elevii, alături de profesori, s-au reunit în curtea școlii, îmbrăcați în port popular, unde au dansat Hora Unirii.

”Este un moment aniversar, de care ne bucurăm cu toții, sincer și curat. Ar trebui redeșteptat sentimentul patriotic în sufletul tinerei generații. Acesta face parte din dezvoltarea sănătoasă a unei națiuni, iar noi avem datoria să veghem asupra trezirii iubirii de țară în sufletul acestor copii, care trebuie să-și cunoască valorile naționale”, a declarat Flaviana Floria, consilier educativ al Școlii ”Elena Cuza”.

În timpul pauzelor, pe holurile instituției școlare au răsunat cântece dedicate Marii Uniri.

GALERIE FOTO

Articolul precedentPrimarul nu se lasă: Va închiria un patinoar pentru vasluieni
Articolul următorAccident cu victime la Crasna