Simpozionul educațional “Fantezie și culoare”, organizat de Grădinița nr. 15 Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și Primăria Vaslui, s-a bucurat de o largă participare și în acest an.

Peste 1.000 de copii din 70 grădiniţe şi şcoli din Vaslui și din țară și-au adus aportul la buna organizare a evenimentului.

Participanții au avut parte de un moment artistic, la deschiderea evenimentului, copiii oferind un adevărat festin artistic, prin dans, cântec și poezie.

Simpozionul face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat “Simfonia florilor”, care a mai cuprins un concurs de pictură, cele mai frumoase lucrări ale copiilor făcând obiectul unei expoziții.

”Activitățile principale ale proiectului sunt concursul național pentru copii ”Simfonia Florilor”, care are ca scop dezvoltarea abilităţilor de creaţie artistico-plastică a copiilor din grădiniţe, învăţământul primar şi special, și Sesiunea de referate și exemple de bune practici ”Fantezie și culoare” pentru cadrele didactice, cu scopul de a valorifica experienţa pozitivă în modalități de integrare a activităților artistico-plastice cu celelalte activități didactice, cu participare directă a cadrelor didactice din județ și din județele partenere”, a declarat Ana Todeilă, directoarea Grădiniței nr.15 Vaslui.

Alături de participanți s-au aflat inspectorii școlari Landiana Mihnevici și Monica Mustățea, alături de reprezentanta Primăriei Vaslui, Adina Mihalache.

FOTO

Articolul precedentFOTO: Expoziție inedită în centrul Vasluiului cu lucrările de pictură ale unor elevi
Articolul următorZiua Eroilor, marcată printr-un ceremonial militar-religios la Vaslui