Cei peste 150 de preșcolari de la Grădinița nr.15 Vaslui au făcut o bună propagandă portului popular, participând la concursul ”Drag mi-e jocul românesc, de mic învăț să-l pornesc”.

Copiii au reușit să-i impresioneze pe părinți, prin ținută și dans, transformând Centrul ”Prietenia” într-un adevărat ring, unde s-au format hore impresionante, spre bucuria juriului.

La final, micuții dansatori au fost premiați pentru cântec, dans, obieceiuri tradiționale locale. Premii au fost acordate și participanților de la atelierele de pictură, modelaj și obiecte de artizanat.

”Obiectivul acestui concurs a fost valorificarea și promovarea culturii tradiționale a municipiului Vaslui, prin sprijinirea participării a 150 de preșcolari la activitățile artistice folclorice organizate”, a spus Ana Todeilă, directorul Grădiniței nr.15 Vaslui.

Spectacolul concurs face parte dintr-un proiect cu finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Vaslui, intitulat ”Hora Prichindeilor din Dumbravă”, care vizează valorificarea și promovarea potențialului cultural al județului, prin stimularea preșcolarilor spre cunoașterea folclorului autentic din zona Vasluiului și valorificarea obiceiurilor și tradițiilor locale.