Cunoscuta formație de muzică populară din R.Moldova, Plăieșii, a adunat sute de vasluieni pe terenul de fotbal din localitatea Ivănești. Grație melodiilor acestui grup, cei prezenți s-au prins în hore și au dansat minute în șir.

Artiștii au recunoscut că au descoperit la Ivănești oameni extroardinari, cu un primar inimos, având parte de o primire frumoasă.

”Este o onoare pentru noi de a face parte din sărbătoarea dumneavoastră. Mulțumim domnului primar Vasile Novac și Consiliului Local pentru invitație. O să vă cântăm cu drag și dacă vom reuși să vă încântăm, va fi extraordinar. Ați făcut multe lucruri frumoase și felicitări pentru ceea ce faceți. Ne plecăm în fața dumneavoastră, fiindcă ăsta este neamul românesc, lumea aceasta de a munci pământul, de a face lucruri frumoase. Cunosc zona aceasta folclorică. Întotdeauna mă interesez să văd ce se mai face pe la Vaslui și mă bucur de realizările din această parte pe tărâm artistic”, a spus Nicolae Gribincea, coordonatorul formației Plăieșii.

La Ziua comunei Ivănești au venit Ansamblul Mugurelul din Iași, Viviana Maria Pîrgaru, Aurel Niamțu, Silvia Ene și Casiana Cojocaru.

”Suntem la a 12-a ediție a comunei Ivănești. În comunitatea noastră se întâmplă lucruri extraordinare. Avem 15 proiecte în derulare, iar parte din aceste proiecte sunt cofinanțate cu ajutorul Consiliului Județean, căruia îi mulțumim pentru sprijin. Marea mea bucurie e că astăzi ne putem întâlni și să ne bucurăm de sărbătoarea noastră. Avem mulți invitați, pe care îi considerăm deja prietenii noștri. Ne bucură că îi avem în mijlocul nostru pe Plăieșii, pe care îi așteptăm de mult timp. E o mare bucurie”, a spus primarul Vasile Novac.

Petrecerea s-a încheiat seara târziu, pe scenă urcând și formațiile artistice din localitate.

GALERIE FOTO

Articolul precedentPOLIŢIŞTII ŞI COPIII ÎMPREUNĂ DE 1 IUNIE
Articolul următorFOTO: Fuego a cântat la Bălteni