Autoritățile locale au participat la ceremoniile și manifestările omagiale, cu prilejul sărbătorii Zilei Veteranilor de Război.

La Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, a avut loc un ceremonial militar și religios, după care au fost depuse coroane de flori, în memoria celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă.

La manifestare au fost prezenți veterani de război din județ, care au primit flori de la un grup de elevi de la școlile din Vaslui, alături de reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

”La ceas aniversar, cel mai frumos gest pe care îl putem face este să ne plecăm capetele în fața acestor oameni care și-au închinat viața semenilor și uniformei militare. Fiecare dintre ei merită întreaga noastră prețuire! Ei reprezintă, pentru noi toți, modele de urmat! Iar cel mai frumos exemplu este legat de actul lor de vitejie și eroism, pentru a apăra libertatea și valorile democrației țării noastre. Acum, datoria noastră e să învățăm tânăra generație să-și iubească bunicii și străbunicii, modele zugrăvite prin sacrificii, curaj și patriotism. Prin veteranii de război, avem șansa să fim ”contemporani cu trecutul”, pe care nu-l putem ignora. Transmit profundă recunoștință și îmi plec fruntea cu respect în fața veteranilor de război!”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.

A urmat o adunare omagială, găzduită de Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean, unde președintele CJ, Dumitru Buzatu, a înmânat veteranilor de război plachete omagiale ”pentru curajul dovedit în teatrele de operațiuni din timpul celui de-al doilea Război Mondial”.

GALERIE FOTO

Articolul precedentDoi arși la Spitalul Municipal din Bârlad: se caută soluții pentru transferarea lor!
Articolul următorPremii importante la Olimpiadele de limba franceză și rusă