Credincioşii Parohiei misionare „Poiana lui Alexa”, comuna Puşcaşi, l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor.

Preasfinţia Sa a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohială şi a hirotonit întru preot pe diaconul Cătălin Corogeanu.

Noul paroh al comunităţii este fratele lui Daniel Petru Corogeanu cel care a ajuns celebru în 2005, după ce cazul exorcizării măicuței de la mănăstirea Tanacu, în vârstă de 23 de ani, a fost intens mediatizat.

”Misiunea esenţială a unui preot este ca el să se micşoreze şi Hristos să crească în el. În tot ceea ce face un preot, de la cele mai nesemnificative gesturi, până la întreg comportamentul său, toate acestea să facă trimitere la Hristos, să fie imprimate de duhul vieţuirii în Hristos. Să slujească, să păstorească credincioşii cu multă dragoste! Noi suntem chemaţi să-i iubim pe ceilalţi, chiar şi atunci când ei nu ne iubesc. Este nevoie şi de foarte multă smerenie. Autoritatea ta decurge din slujirea pe care o faci. A-ţi exercita autoritatea în Biserică înseamnă să-i slujeşti şi să-i iubeşti pe credincioşii tăi! Al treilea lucru care se cere unui păstor este jertfelnicia. Timpul lui să fie al lui Hristos şi al credincioşilor. Odată cu hirotonia, un preot este al Bisericii, viaţa lui este viaţa Bisericii. În funcţie de viaţa Bisericii îşi gestionează viaţa personală”, a spus PS Ignatie.

Articolul precedentPS Ignatie: „Toată viaţa, domnul profesor Romeo Tălmaciu şi-a dedicat-o frumosului”
Articolul următorVictorie categorică pentru Comstar Vaslui