Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale (CJPCT), Consiliul Județean și Primăria Vaslui organizează o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, gazdă tradițională fiind Parcul “Copou”.

Evenimentul a debutat astăzi și aduce în fața vasluienilor expoziții cu vânzare din partea a zeci de meșteri populari atât din județ, cât și din țară, dar și din R.Moldova.
“Ne dorim o participare numeroasă, mai ales că am constatat cu satisfacție că este un eveniment așteptat de vasluieni, iar cei care ne onorează invitația sunt încântați de locație, considerând parcul Copou cel mai nimerit loc pentru un asemenea eveniment. Avem meșteri populari din cele mai importante centre ale noastre, în prim plan fiind ceramica”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJPAT Vaslui.

Sâmbătă, de la ora 18.30, în cadrul târgului va avea loc un concert dedicat Centenarului Marii Uniri, protagoniști fiind solista de muzică populară Raluca Radu și formația ”Anton Pann” din București.

Duminică, de la ora 13, Adriana Ochișanu va susține un recital, pe scenă fiind prezente și ansablurile de dansuri ”Trandafir de la Moldova” Huși și ”Hora Vasluiului”.

Tot duminică va avea loc un concurs de artă culinară.

GALERIE FOTO:

Articolul precedentTransfer de Ligă la CSM Vaslui
Articolul următorCriză acută de constructori în Vaslui