Peste 6.000 de vasluieni au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României și Centenarului Marii Uniri.

În Piaţa Centrului Civic din Vaslui, la statuia voievodului Ştefan cel Mare, autorităţile locale şi judeţene au rostit alocuţiuni şi au depus apoi coroane de flori, nu înainte ca fetele de la Corala Fantasia să intoneze Imnul de Stat al României.

”Sărbătorirea Zilei Naţionale este un prilej de reflecţie, când trebuie să rememorăm valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credinţa, corectitudinea, respectul pentru lege şi solidaritatea. Să nu uităm că o naţiune unită este fundaţia unui stat puternic”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, le-a vorbit vasluienilor prezenţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale despre importanţa momentului istoric de la 1 Decembrie 1918.

”1 Decembrie este o zi în care îi comemorăm pe aceia care s-au jertfit pentru realizarea statului naţional român, este o zi în care îi omagiem pe toţi aceia ale căror idei şi luptă au dus la crearea statului nostru, este o zi de veselie pentru toţi, o zi în care, să lăsăm la o parte orice dispută, orice contradicţie”, a spus Dumitru Buzatu.

A urmat o paradă militară de proporţii. Au defilat reprezentanţi ai unităţilor militare din Bârlad și blocul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne, cu drapelul de luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, format din detaşamentele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, Serviciului Teritorial al Poliției de Fronieră.

Toate instituţiile prezente la defilare, la care se adaugă Penintenciarul Vaslui, Poliția locală Vaslui şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean, au participat la paradă cu vehiculele din dotare.

Manifestările au continuat cu arborea unui imens steag tricolor de către tinerii de la Ansamblul ”Hora Vasluiului”, urmat de un spectacol folcloric, amfitrioni fiind cei de la Rapsodia Vasluiului.

GALERIE FOTO

 

Articolul precedentMaraton de manifestări culturale dedicate Centenarului la Vaslui
Articolul următorVIDEO. Trenul Unirii a oprit în Stația CFR Bârlad