Peste 80 de grefieri de la instanţele vasluiene sunt în grevă japoneză, începând de astăzi, solicitând, printre altele, modificarea statutului profesional şi recunoaşterea studiilor superioare.

Angajaţii poartă o banderolă albă pe braţul drept, iar protestul lor nu afectează activitatea instanţei sau programul de lucru cu justiţiabilii.

Sunt în grevă japoneză 85 grefieri, din care 30 la Judecătoria Vaslui, 33 la Judecătoria Bârlad, 7 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, 12 la Judecătoria Huși și 3 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși.

Principala revendicare a grefierilor este legată de identitatea profesională, de modificarea a statutului, considerat depăşit faţă de situaţia actuală de la instanţe, ca număr de personal, tehnică, obligaţii etc.

Modificarea statutului ar rezolva multe din problemele acestora, cu orele suplimentare, cu normarea muncii, cu activitatea pe care o desfăşoară.

Grefierii vasluieni sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu le sunt recunoscute studiile superioare, drept câştigat în urma unui concurs solicitat chiar de angajatori.

Din 18 martie, aceştia intenționează să înceteze activitatea în afara orelor de program.

Articolul precedentPrimarul Bârladului se alătură protestului de pe 15 martie
Articolul următorSporting Vaslui a părăsit Cupa României