Greviștii de la fabrica de rulmenți din Bârlad aduc acuze grele la adresa sindicaliștilor care îi reprezintă în relația cu patronatul. Aceștia îi acuză pe sindicaliști că nu au negociat, ci doar au acceptat ce li s-a oferit.

Luni după amiază, după ce au stat de vorbă și au negociat cu conducerea fabricii cererile salariaților, membrii sindicatului s-au prezentat în fața muncitorilor și le-au comunicat rezultatele discuțiilor.

„Nu știu dacă e bun sau nu, dar contractul colectiv de muncă rămâne cu aceleași drepturi, ca acum, spor de vechime și tot ce înseamnă că are drepturi. Salariații care au pierdut tichetele de masă pe luna ianuarie, le vor primi în luna februarie și de acum în fiecare câte un tichet de masă aferent. La forjă pentru tichetele la sporul de hrană, de la 15 tichete vor mai primi încă trei, deci 18 tichete. Și creștere salarială în două tranșe, 200 de lei de la 1 ianuarie și 80 de lei de 1 iulie.

Atât am putut să facem până acum. Deci eu zic să vă mai gândiți, mai mult de atât n-am putut în momentul de față”, au comunicat oamenilor aflați în grevă, liderii de sindicat.

Reprezentanții sindicatului, printre care și Vasile Roșca, au părăsit mulțimea în huiduieli.

„Vă convine că aveți și pensia și salariul. V-au umilit. Nouă nu ne convine. Dacă aveam trei mii de lei salariu, poate că mai acceptam, dar la salariul minim nu se mai poate. Vrem 1950 (n.r. – lei). Ei vor calitate, vor producție, dar la salariul minim. Nu se poate. Totdeauna ați acceptat prea puțin! Acum nu se mai poate”, i-au apostrofat greviștii pe membrii sindicatului.

În acest moment, oamenii susțin că vor continua forma de protest.

Articolul precedentPS Ignatie: „Ori de câte ori avem şansa de a face binele, să nu cerşim recunoştinţa!”
Articolul următorA treia zi de grevă la fabrica de rulmenți din Bârlad