De când activitatea de colectare a gunoiului menajer din oraşul Negreşti a fost preluată de un operator economic, au apărut și nemulțumirile.

Autoritățile susțin că sunt puține platforme de gunoi operaționale, iar localnicii sunt obișnuiți să lase gunoiul și în spațiile vechi, care nu mai fac parte din planurile noului operator.

Până acum, colectarea deşeurilor provenite de la populaţie era efectuată de SC Utilităţi SRL, aflată în subordinea Consiliului Local Negrești.

”În proiectul privind gestionarea deşeurilor au fost prevăzute un număr de 16 platforme de gunoi pe teritoriul oraşului Negreşti şi şase platforme în suburbii, dar numărul acestora este insuficient. Operatorul economic colectează în fiecare zi gunoiul menajer provenit de la populaţie, dar numai de pe platformele prinse în proiect, iar pe lângă acestea mai funcţionează anumite spaţii în care oamenii erau obişnuiţi să ducă gunoiul, deoarece este prea departe pentru ei să meargă la acele platforme amenajate în cadrul proiectului. În urmă cu mai mulţi ani, când s-a făcut proiectarea, s-a micşorat numărul spaţiilor de depozitare a gunoiului şi de aceea acum au apărut aceste probleme”, a declarat Vasile Voicu, primarul oraşului Negreşti.

Acesta a mai precizat că a găsit o soluție temporară, prin care SC Utilităţi preia gunoiul de pe platformele vechi şi care nu mai sunt incluse în proiect, pentru a-l transporta la spaţiile actuale, de unde este preluat de noul operator.

Pentru o bună desfăşurare a activităţii de colectare a deşeurilor ar mai fi necesare opt platforme în Negreşti şi cel puţin câte o platformă în cele şase suburbii.

Articolul precedentUn bărbat de 60 de ani, din Bârlad, a fost găsit mort în casă!
Articolul următorPeneș Curcanul, subiect de concurs pentru elevi