Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș informează că, pe 1 Decembrie, cu ocazia Centenarului Marii Unirii, iluminatul festiv al Bârladului – extins, cu peste 40%, special pentru acest mare eveniment – va deveni funcțional.

Pentru a răspunde, în primul rând momentului 1 Decembrie, dar și solicitărilor venite de la cetățeni, primarul Dumitru Boroș a decis extinderea surafeței acoperite de iluminatul festiv și pe alte străzi decât singurele două artere (Republicii și Primăverii) care erau ornate cu lumini multicolore în mod tradițional. Prin urmare, din acest sezon de iarnă vor fi iluminate festiv și străzile:

  1. Colonel Simionescu Sava
  2. Popa Șapcă
  3. Mihai Viteazu
  4. Dragoș Vodă
  5. Nicolae Bălcescu
  6. Bulevardul Epureanu
  7. Marcel Guguianu
  8. Vasile Pârvan
  9. 1 Decembrie

„În plus, la cele două intrări în oraș, dinspre Tecuci și dinspre Vaslui, au fost montate așa-numitele bannere luminoase, cu mesajul „La mulți ani, 2019!”, flancat de tricolor. Totodată, instalațiile au fost înlocuite cu altele noi, din zona „Cerbul de aur” până în zona „Crolux”. Alături de drapelele pe care le-am aborborat în cât mai multe zone ale orașului, cred că acesta este un mod aparte de a marca, în primul rând, momentul 1 Decembrie, în Anul Centenar al Marii Uniri. Și totodată de a ne îndrepta atenția și spre cât mai mulți locuitori ai municipiului nostru, care până acum nu au avut ocazia de a se bucura de iluminat festiv pe străzile pe care locuiesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Investiția în extinderea iluminatului festiv, inclusiv pentru înlocuirea instalațiilor complet deteriorate sau reabilitarea celor defecte, a fost de circa 450.000 lei.

Articolul precedentCod galben de ceață în județul Vaslui
Articolul următorAdelina Alicia Mihai, performera Cupei României de la Deva