Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a ținut să facă o serie de precizări referitoare la situația cu care se confruntă locuitorii cartierelor Munteni și Podeni, care și-au exprimat nemulțumirea față de întârzierea lucrărilor de asfaltare pe străzile unde deja s-au efectuat lucrările pentru rețeaua de canalizare.

„În legătură cu situația străzilor din Munteni si Podeni, menționez următoarele: în prezent lucram la canalizare, proiect finanțat de la bugetul local, care cuprinde 22 km, realizați până în prezent pe aprox. 18 km. S-a lucrat si se lucrează în condiții deosebite pentru că pânza freatica în cele două cartiere este la suprafață.

În prezent, este în perioada de depunere a ofertelor cel de-al doilea proiect, care cuprinde înlocuire rețea apa (învechită, din azbest) si extindere retea apa acolo unde nu avem, plus canalizarea pe strazile care nu au fost cuprinse in proiectul cu fonduri locale. Acest nou proiect este finanțat din fonduri europene.

Cer înțelegere locuitorilor celor 2 cartiere în sensul că nu se poate asfalta până nu avem canalizarea și apa pe străzi.

Inteleg situația dificilă în care trăiesc, am alocat de la bugetul local fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru asfaltare Munteni si Podeni, cu soluții și pentru apele pluviale. În prezent, lucram la acest studiu în paralel cu lucrările de canalizare și apă pentru a câștiga timp si a veni cu soluții pentru asfaltare.

Sunt probleme acumulate de zeci de ani ce nu pot fi rezolvate în 2 ani, dar am abordat toate cele 3 probleme – apa menajeră, canalizare și asfaltare- tinand cont și de bugetul local disponibil”, a menționat Dumitru Boroș.

Articolul precedentO lună de activism împotriva violenței în familie
Articolul următorA fost inaugurat primul așezământ social al Episcopiei Hușilor