EXEMPLU. În timp ce în mai multe spitale din țară, desemnate ca unități de suport pentru tratarea Covid, a început să curgă cu demisii din partea personalului medical de teama infectării cu coronavirus, la Bârlad, un medic a ales să facă pasul în față și să ceară să fie trimis în prima linie.

Chiar dacă medicul Ovidiu Ciobotaru se afla pe punctul de a întrerupe colaborarea cu Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, având ca alternativă o colaborare în mediul privat, acesta a înțeles că trebuie să se pună în slujba pacienților și să nu se dezică de jurământul lui Hypocrate.

De azi, 6 aprilie, medicul specialist în medicina internă Ovidiu Ciobotaru, s-a transferat la secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, unitate care a fost declarată ca suport COVID 19 pentru Spitalul din Iași.

„Ce moment mai bun poți alege să iți schimbi job-ul dacă nu în plină pandemie? Și ce moment mai bun să te angajezi pe secția de Boli Infecțioase dacă nu atunci când vine COVID-ul peste noi? Gata! De astăzi sunt pe secția de Boli Infecțioase din Bârlad. Toți COVIZII sa vină la mine!”, a precizat medicul Ovidiu Ciobotaru.

Articolul precedentBârlad: Hoți surprinși în flagrant, violenți cu polițiștii!
Articolul următorSimila: Spărgător de locuințe arestat după ce a furat bunuri de peste 12.000 de lei