Primăria Municipiului Bârlad informează că, în circa o lună, încă o stradă din localitate va fi racordată la rețeaua de canalizare menajeră locală. Fondurile necesare investiției provin de la bugetul local iar lucrarea este executată de SC Aquavas SA – Sucursala Bârlad.

Proiectul a fost inițiat de primarul Dumitru Boroș ca urmare a solicitărilor venite din partea proprietarilor a peste 30 de gospodării de pe strada Iorgu Radu. Lucrările au început la jumătatea lunii martie și au o durată estimată de finalizare de circa două luni. Execuția prevede realizarea a două tronsoane de canalizare menajeră din conductă de PVC, cu o lungime totală de 536 metri liniari.

„Răspundem astfel solicitărilor venite de la cetățenii care locuiesc pe această stradă și care ne-au cerut în mai multe rânduri să ne îndreptăm atenția și asupra lor, având în vedere că întâmpinau dificultăți majore din cauza lipsei canalizării. Urmare a discuțiilor purtate cu executantul apreciem că în luna aprilie – început de mai lucrarea ar putea fi terminată. Este un proiect asupra căruia ne-am aplecat atenția cu toată responsabilitatea, așa cum de altfel am făcut cu toate celelalte proiecte finanțate din bugetul local care prevedeau racordarea unor străzi la canalizarea menajeră a municipiului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea proiectul de canalizare de pe strada Iorgu Radu este circa 190.000 lei cu TVA, din care peste 173.000 lei cu TVA o reprezintă valoarea cheltuielilor pentru construcții și montaj. Lucrarea mai prevede și realizare a 31 de racorduri la tot atât de multe gospodării, precum și a 16 cămine. Strada Iorgu Radu este doar una dintr-o serie mai mare de artere care urmează a fi conectate la rețeaua locală de canalizare menajeră.

Articolul precedentTrei deputați vasluieni și-au deschis cabinet parlamentar la Chișinău
Articolul următorBanca: 7 tone de furaje mistuite de foc