De astăzi, încep lucrările de asfaltare pe nouă străzi din municipiul Bârlad, din cartierele Cotu Negru și Deal. În cursul zilei de ieri, la sediul Primăriei Bârlad, au fost semnate documentele de predare a amplasamentului către constructor, după ce în prealabil, pe 18 septembrie a fost semnat contractul privind asfaltarea, în valoare de peste 10 milioane de lei.

Arterele care vor fi asfaltate sunt, în ordinea începerii lucrărilor:

STRADA GHEORGHE EMANDI – Lungime- 1.091,00 ml;

STRADA CERBULUI – Lungime- 1.667,00 ml;

STRADA CONSTANTIN BRÂNCOVEANU – Lungime- 344,00 ml;

STRADA AUREL VLAICU – Lungime- 362,00 ml;

STRADA MUZELOR – Lungime- 344,00 ml;

STRADA ȘTEFAN NEAGOE – Lungime- 242,00 ml;

STRADA ION CODRESCU – Lungime- 391,00 ml;

STRADA GRIVIȚEI – Lungime- 185,00 ml;

STRADA OPANEZ – Lungime- 423,00 ml.

„După ani de zile de așteptări, strada Gheorghe Emandi intră la asfaltare, fiind prima din pachetul de 9 străzi. Este o veste pe care sute de oameni o așteptă de prea multă vreme, însă, după cum se știe, am reușit să depășim acum  inclusiv piedicile politice pe care le-am întâmpinat cu acest proiect. În doi ani 9 străzi vor arăta în sfârșit așa cum este normal! Ne vom axa și pe străzile pe care nu a existat asfalt niciodată, cum este Opanez sau Muzelor, dar și Cerbului este o urgență, care va fi a doua la asfaltare. Important este că așteptarea oamenilor a luat sfârșit”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Termenul de execuție a lucrării este de 24 de luni. Investiția va fi suportată de la bugetul local, în parte, iar diferența (4.721.329 lei) va fi acoperită de economia făcută la împrumutul contractat pentru lucrările de canalizare din cartierele Munteni și Podeni.

Articolul precedentUPDATE. Bărbatul înțepat de insecte lângă localitatea Horga a fost declarat decedat
Articolul următorDeplasare dificilă pentru CSM Vaslui la Călărași!