Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale (CJPCT), Consiliul Județean și Primăria Vaslui organizează o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, gazdă tradițională fiind Parcul “Copou”.

Evenimentul va debuta mâine și aduce în fața vasluienilor expoziții cu vânzare din partea a zeci de meșteri populari atât din județ, cât și din țară.

Evenimentul din acest an coincide cu aniversarea a 10 ani de Hora Vasluiului, moment ce va fi marcat cum se cuvine în cadrul târgului, începând cu ora 18.30.

“În septembrie 2019 grupul de dansuri populare format din liceeni, „Hora Vasluiului”, împlinește 10 ani de existență. O numărătoare aproximativă ne apropie de-o cifră rotundă, 400 de tineri alături de Virginel Solomon, coregraful lor, și-au apropiat sufletul de dansul popular în acest răstimp. Cu o zestre îmbogățită de la un an la altul, în prezent numărând 96 de costume populare din 4 vetre folclorice (Moldova, Someș, Bihor și Maramureș), suntem îndreptățiți să sperăm că se va ivi momentul trecerii la statutul de ansamblu profesionist”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJPAT Vaslui.


În afără de spectacolul aniversar ”Hora Vasluiului”, cei prezenți vor mai putea urmări vineri, 6 septembrie, recitalul Ansamblului ”Trandafir de la Moldova” Huși, dar și pe soliștii de muzică populară Cosmina Adam și Ciprian Silași.
Duminică, de la ora 13.30, Lorena Oltean și Balkan Taksim vor susține un spectacol folcloric.

Articolul precedentPregătiri pentru începerea noului an școlar!
Articolul următorMicrobuzele școlare, verificate de polițiștii vasluieni