În acest an în România va fi realizat un nou recensământ al populației și locuințelor. Întrucât operațiunea este o cercetare statistică complexă, începând de luni, 22 martie, Institutul Național de Statistică (INS) organizează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României. Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate (aleatoriu), indiferent de cetățenie, care au reședința pe teritoriul României.

Astfel, cetățenii care, din motive obiective, nu s-au autorecenzat vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față în față, acțiunea urmând a se realiza până pe 31 martie. Informațiile colectate vor fi preluate în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE 679/2016) și cu asigurarea confidențialității statistice.

Ca măsură de protecție împotriva COVID-19 cetățenii au avut posibilitatea de a se autorecenza. Acest lucru a fost posibil prin completarea unui formular de preînregistrare, disponibil la adresa https://rpl.insse.ro. Ulterior, persoanele care au participat la recensământul de probă au avut de completat un chestionar individual. Această etapă s-a desfășurat în perioada 10 – 16 martie.

Articolul precedentITM: Amenzi pentru șefii autorităților sau instituțiilor publice care nu asigură transparenţa veniturilor salariale
Articolul următorBilanț coronavirus 23 martie: 6.149 de cazuri noi și 174 de decese