Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale, şapte subofiţeri şi un ofiţer pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil din localitatea Dodeşti, comuna Dodeşti. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ doisprezece metri pătraţi.

Împreună cu echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Dodeşti, incendiul a fost lichidat relativ repede. Au ars circa doisprezece metri pătraţi acoperiş de tablă pe astereală din lemn şi s-a degradat tavanul pe aproximativ cincisprezece metri pătraţi. A fost salvată locuinţa (formată din patru camere şi anexe) şi bunurile aflate în interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coş de fum defect sau insuficient izolat faţă de materialele combustibile din apropiere. Nu au fost victime.

De la incendiu, la incendiu

La întoarcere, pe raza comunei Zorleni, echipajele de intervenţie au observat un incendiu de vegetaţie care se dezvolta pe marginea DE 581, fumul îngreunând foarte mult traficul rutier.

Comandantul acţiunii a anunţat evenimentul prin staţie, după care, echipajele de pompieri au trecut la stingerea incendiului. După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis in spaţii deschise.

Imagine

 
Articolul precedentAutocar cu țigari de contrabandă și băuturi alcoolice oprit în apropiere de Drânceni
Articolul următorŢigări de contrabandă, ascunse în uşi metalice, descoperite în Vama Albița