În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la 34 misiuni, astfel:

  1. Misiuni de acordare a asistenţei medicale
  • 29 intervenții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
  1. Misiuni de recunoaştere în teren
  • o misiune de recunoaştere privind prevenirea şi stingerea incendiilor, la o Unitate Administrativ Teritorială, unde au fost instruite peste 20 persoane privind prevenirea situaţiilor de urgenţă.
  1. 4 misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 13.25, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de materiale, din cadrul unei societăţi, în municipiul Bârlad. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la depozitul de materiale. Urmare a incendiului au ars 20 banchete auto. Au fost salvate depozitul de materiale, un autocamion şi un transformator, din imediata apropiere a focarului de incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 13.28, a Detaşamentului de Pompieri Vaslui. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mărită, sprijiniţi de patru voluntari din localitate, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Bălteni Deal, comuna Bălteni, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta atât la locuinţa compusă dintr-o cameră şi anexa gospodărească, cât şi la vegetaţia din apropiere, cu pericol de propagare şi la alte locuinţe. Urmare a incendiului au ars acoperişul pe o suprafaţă aproximativă de 15 metri pătraţi, bunurile din cameră şi aproximativ 0,5 hectare de vegetaţie uscată. Au fost salvate locuinţele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 16.27, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în localitatea Chersăcosu, comuna Stănileşti, judeţul Vaslui. Urmare a incendiului au ars 800 baloţi de lucernă, un saivan de animale, 20 metri pătraţi de acoperiş din tablă pe astereală din lemn şi 30 metri liniari de gard. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 03.2019, începând cu ora 22.20, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în municipiul Huşi. În urma incendiului a ars un hectar de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
Articolul precedentPrefectul s-a întâlnit cu o delegație de la IGP din Moldova
Articolul următorStadionul din Munteni de Sus are nocturnă