Bătălie strânsă la voturi între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, cu o diferență de doar 1316 buletine, iar câștigător pe județul Vaslui a ieșit reprezentantul liberalilor cu 32,84%. Viorica Dăncilă s-a clasat a doua cu 46.618 voturi.

După ani de zile de „dominație” social democrată la vot, liberalii reușesc să bată la scor în județul considerat al lui Buzatu și să pună umărul pentru turul doi cu 48.034 de voturi pentru Klaus Iohannis.

Marii perdanți considerați în acest scrutin, sunt cei de la USR care nu au mai păstrat trendul și au pierdut destul de categoric la vot, în județul Vaslui obținând doar 17.604 voturi.

Mircea Diaconu a luat 13.270 de voturi.

Singurul oraș din județul Vaslui unde Viorica Dăncilă a câștigat la voturi primul tur de scrutin este Murgeniul, unde a obținut 36,42% din voturi. La mică distanță a fost Iohannis cu 32%.

Orașe din județul Vaslui unde Klaus Iohannis a câștigat la procente: Vaslui (29,5%), Bârlad (32,7%), Huți (31,18%) si Negrești(34,42%.

Articolul precedentPreședinte de secție de votare anchetat de polițiști, după ce a deschis urna înainte de încheierea scrutinului
Articolul următorStart în Campionatul județean de minifotbal, după o pauză de două sezoane!