Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie, a făcut noi declaraţii controversate despre vaccinul împotriva COVID-19, susținând că „medicina nu mai are logică” și că persoanele care au COVID şi se vaccinază mor.

 „Nu putem spune că este pecetea, dar nu ştim prea multe despre vaccin. De aceea, mulţi sunt îndoielnici, nu putem să îi silim să nu fie îndoielnici. Sigur că nu există nişte prospecte precise, nu există o asumare a celor care pun acest vaccin. Vaccinurile clasice pe care noi le-am făcut erau asumate, acesta este experimental, nu este asumat, a produs atâtea neajunsuri. Pentru că este o obligaţie, tot ce este obligat nu este de la Dumnezeu, Dumnezeu nu obligă pe nimeni. De aceea, orice om îşi pune întrebarea cum să facem ceva inconştienţi? Bine este să fim conştienţi când facem ceva”, a afirmat IPS Teodosie.

„Singura perioadă în care medicina nu mai are logică. A fost acaparată de administraţie, de politic. Nu mai are logică. În ce fel de medicină să ne încredem? Nu mai este ştiinţă. Unde e ştiinţa? Ştiinţa reală nu se contrazice.

E o ipoteză, nu mai este ştiinţă. Când ceva este ipotetic, nu poţi să crezi în ceva ipotetic. Ştiinţa vine cu date precise, cu experienţe, cu clarificări”, a mai declarat IPS Teodosie.

„Se vorbeşte despre cal sau catâr care nu pricep şi nu pot să meargă unde îi trimiţi dacă nu îi dirijezi cu zăbală şi cu frâu. Iată aşa au fost oamenii, trimişi în turmă să se vaccineze, fără să fie testaţi, că, dacă deja sunt bolnavi şi se vaccinează, mor. Am văzut o mare imoralitate în această măsură, o lipsă de grijă faţă de semeni.

De aceea, sunt mărturii, oameni care s-au tratat într-un val precedent în nişte localităţi din Constanţa. Niciunul nu a murit dintre cei care s-au tratat. Cei care s-au vaccinat au şi murit. De ce numai cei ce s-au vaccinat au murit, iar cei care nu s-au vaccinat nu au murit. Pentru că au fost, s-au dus precum calul şi catârul chemaţi de cineva, haideţi la vaccin. Şi mai ştiu cazuri din acestea”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Realizatorul emisiunii, preotul Eugen Tănăsescu, care este şi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, s-a întrebat de ce autorităţile mai cer certificatul verde.

„La ce îmi cere certificatul verde? Dacă mă vaccinez, mă vaccinez pentru mine”, a precizat preotul Eugen Tănăsescu.

„Vaccinaţii transmit boala. Poţi să te vaccinezi dacă vrei pentru sănătatea ta, dar nu are legătură cu accesul în instituţii. Testul e mai relevant, acolo se vede clar că nu ai fost infectat, dar dacă eşti vaccinat poţi să umbli infectat bine mersi”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentANM: Informare de ploi, ninsori şi viscol, până luni dimineaţa în întreaga ţară
Articolul următorAutoturism radiat din circulație, descoperit în trafic