Tommy Hilfiger este numele unuia dintre cele mai celebre branduri din lume, care se face remarcat printr-un stil cool și relaxat, potrivit pentru toate vârstele. Cu o istorie de peste trei decenii, Tommy Hilfiger reprezintă brandul de modă cu un logo devenit iconic, ușor de recunoscut prin cele trei dungi în albastru, alb și roșu.

Totuși, de unde a pornit Tommy Hilfiger și ce trebuie să știi despre fondatorul acestui brand cu vânzări colosale? Află tot ce este necesar în legătură cu unul din cele mai îndrăgite branduri americane de modă, din rândurile de mai jos!

Tommy Hilfiger în copilărie și interesul pentru modă

Brandul Tommy Hilfiger poartă numele fondatorului său, Tommy Jacob Hilfiger, născut în 1951 în orașul Elmira din New York. Povestea sa nu este mult diferită de cea a altor celebri designeri din lume. El s-a născut într-o familie fără posibilități financiare, fiind unul dintre cei nouă frați. Din acest motiv, Tommy Hilfiger a fost nevoit să muncească de la o vârstă fragedă – a vândut ziare, a lucrat în benzinării și a tuns peluze, astfel încât să-și ajute familia.

Totuși, visul lui era să se ocupe de haine și modă, deși nu avea cadrul potrivit pentru a se dezvolta în acest sens. În timpul unei călătorii alături de prietenii săi în New York City, Tommy Hilfiger a descoperit particularitățile mișcării hippie, devenită populară în anii ‘60. Fiind încântat de stilul nonconformist, de hainele moderne și colorate pe care aceștia le promovau, vine cu ideea de-a deschide propria afacere în domeniul modei.

Nu este încurajat de părinți în acest demers, mai ales că moda nu era un subiect interesant la acea vreme în orașul său natal.

Tommy Hilfiger deschide primul magazin la 18 ani

Deși nu avea studii în domeniul modei iar încurajările nu veneau din partea familiei, Tommy Hilfiger nu se dă bătut și dorește să-și vadă visul îndeplinit. Din acest motiv, reușește să deschidă prima afacere cu haine la doar 18 ani, în timpul liceului. Alături de doi prieteni, investește în achiziționarea unor jeanși second-hand, pe care îi vinde într-un subsol închiriat.

Rezultatele nu au întârziat să apară! Mica afacere s-a transformat treptat într-un lanț de șapte magazine, cu numele de People’s place. Tommy Hilfiger vindea jeanși, pantaloni evazați și alte articole vestimentare dar și obiecte de decor, din care fondatorul a reușit să câștige suficienți bani încât să-și cumperi ce alții doar visau la acea vârstă fragedă, precum mașini de lux. În doar 10 ani, Tommy Hilfiger s-a stabilit în Manhattan și a început o carieră solidă în modă. Dacă în 1985, brandul a lansat o singură colecție de haine pentru bărbați, care a făcut furori, în 2017, vânzările au înregistrat cifre record, de peste 6.5 miliarde de dolari. Calitatea ireproșabilă a articolelor vândute, alături de prețurile accesibile și de modelele versatile au adus brandului un succes de necontestat.

Anii de creație ai lui Tommy Hilfiger

Sursa de inspirație a lui Tommy Hilfiger a fost, evident, cea americană. Totuși, a încercat să se remarce față de alte branduri precum Calvin Klein sau Ralph Lauren și să creeze haine pentru oameni de toate vârstele, cu un logo ușor de ținut minte, în trei culori: albastru, alb și roșu. Eticheta a fost unul din elementele în care s-a investit la fel de mult, printr-o înaltă calitate a croielii.

Anii ‘90 au adus beneficii majore brandului american de modă, pentru că cele mai cunoscute vedete ale vremii au început să poarte creațiile lui Tommy Hilfiger. Britney Spears, Gwen Stefani, celebrul rapper Snoop Dogg au promovat acest brand, iar încasările au crescut spectaculos. În plus, brandul a renunțat să creeze doar articole cu influențe americane și a introdus în colecții și o serie de influențe sport și rock, lucru care i-a adus și mai mulți fani.

În prezent, brandul Tommy Hilfiger produce, pe lângă articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și o gamă largă de accesorii, gențile și pălăriile fiind la mare căutare printre pasionații de modă.

Articolul precedentSTUDIU TERMENE.RO: 20.56% dintre hotelurile și restaurantele din Vaslui solicită certificatul pentru situații de urgență. 17.42% aplică la programul IMM Invest (P)
Articolul următorAngajatorii pot beneficia de subvenție pentru încadrarea persoanelor cu dizabilități în cuantum de 2.250 lei /lună pentru o perioada de 12 luni