Judecătoria Pitești a respins cererea de eliberare condiționată a fostului polițist, catalogată drept neîntemeiată.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 10 noiembrie. Cristian Cioaca poate atacata sentinta in termen de 3 zile de la data pronuntarii ei.

Este a doua cerere de eliberare de eliberare conditionata depusa de fostul politist si respinsa de jucatori, dupa ce prima i-a fost respinsa in mai.

Cioaca a spus ca si-ar fi gasit chiar si un loc de munca dar judecatorii au respins cererea de eliberare conditionata. 

Fostul politist a executat mare parte din pedeapsa data initial, dar inca nu a platit daunelele in acest dosar de rasunet.

Cristian Cioacă execută la Penitenciarul Mioveni pedeapsa de 16 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, profanarea de cadavre sau morminte şi acces ilegal la un sistem informatic.

Fostul polițist din Argeș a stat peste 10 ani la închisoare din pedeapsa pe care a primit-o pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, al cărei cadavru n-a fost găsit niciodată.

Deși executarea pedepsei urmează să expire abia la data de 2 august 2028, Cristian Cioacă vrea să fie liber pentru că a ispășit trei pătrimi din pedeapsă.

Pe 10 mai 2023, Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată considerând că sunt îndeplinite toate condițiile.

În 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Ulterior, în august 2016, a fost condamnat și pentru acces ilegal la un sistem informatic. Magistrații i-au contopit pedepsele, Cioacă primind în final 16 ani și 8 luni de închisoare.

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentRareș Bogdan: „Stăm pe un stat gras, pe care refuzam sa il reformăm”. Mediul privat, sugrumat de taxe
Articolul următorȘcoală din România, improvizată într-un bloc de locuințe. Pentru a merge la baie, elevii coboară de la etajul 4 la parter