Numele preşedintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, apare în cele mai noi dezvăluiri ale jurnaliştilor RISE Project, grupate sub numele #TeleormanLeaks, pornind de la valiza cu documente recent descoperită de publicaţie.

În filmulețul de prezentare care precede noile dezvăluiri, grupate într-un video postat sâmbătă pe Facebook cu titlul „Ghici cine a participat la măcel?”, RISE Project a postat mai multe înregistrări de la o partidă de vânătoare organizată în Teleorman, în care apar mai mulţi lideri PSD şi baroni locali, dar şi directori şi acţionari din cadrul Tel Drum, alături de Liviu Dragnea.

Într-una din fotografiile de grup din colaj ar apărea și președintele PSD Vaslui.

Tudorel Buzatu, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice

De altfel, participarea lui Dumitru Buzatu la eveniment nu este surprinzătoare, în contextul în care fiul său, Tudorel Buzatu, a fost numit în luna martie a acestui an în funcția de secretar de stat, ceea ce arată o apropiere destul de strânsă de liderul partidului, Liviu Dragnea.

Lista celor care apar în imagini:

Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, fost presedinte al CJ Teleorman.
Dan Nica, europarlamantar PSD, fost ministru si parlementar PSD.
Marian Oprisan, presedinte al CJ Vrancea.
Nicusor Constantinescu, fost presedinte al CJ Constanta.
Dumitru Buzatu, presedinte al CJ Vaslui.

Paul Stanescu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, fost presedinte al CJ Olt.
Adrian Tutuianu, senator, fost ministru si presedinte al CJ Dambovita.
Constantin Nita, fost ministru si deputat PSD.
Alexandru Fratean, fost senator si fost secretar de stat de stat in Ministerul Economiei.
Ioan Mang, vicepresedinte al CJ Bihor, fost ministru al Educatiei.
Aurel Soporan, senator PSD.
Vasile Gliga, lider PSD Mures, fost deputat PSD.
Costel Comana, milionar.
Petre Pitis, director general Tel Drum.

Imagini sângeroase

Filmuleţele şi fotografiile date publicității sâmbătă sunt sângeroase şi-i prezintă pe actori alături de „trofeele lor”.

„Eu i-am dat-o” / „Mă, da i-ai dat-o, mă! Tu i-ai dat-o?”, îi spune un vânător lui Petre Pitis, directorul general Tel Drum. În imagini apare un mistreţ care este omorât. „Eu i-am dat-o”, confirmă Pitiş, care râde cu poftă, punându-se în poziţie de fotografie, pentru a imortaliza momentul cu trofeul ucis.

În filmare apar şi câini care muşcă dintr-un mistreţ doborât, sub îndemnurile vânătorilor. RISE Project anunţă, astfel, că urmează episodul II din TeleormanLeaks, intitulat „Vânătorul Roşu”.

Click AICI pentru a vedea înregistrarea. Atenție, imagini explicite!

După cum se ştie, la finalul lunii trecute, jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că „O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui”.

Valiza conţine dispozitive de stocare cu mii de documente, facturi, contacte, bilanţuri, convorbiri telefonice şi mailuri, care ar arăta inclusiv faptul că la Tel Drum era controlată de Dragnea, cât şi fotografii personale, cu Liviu Dragnea în Brazilia ori imagini de la petrecerile apropiaţilor lui.

În primul articol legat de documentele din valiză apare şi un borderou de plăţi conform căruia Gil Vasile, soţul şefei CSM Simona Camelia Marcu, ar fi încasat de la Tel Drum 15.200 de lei.

Dumitru Buzatu nu ține minte dacă a fost la vânătoare cu șefii TelDrum

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu susține, referindu-se la imaginile în care apare la o partidă de vânătoare alături de Liviu Dragnea, de alţi lideri PSD şi de membri ai conducerii Tel Drum, că a fost invitat de unii colegi să meargă cu ei, că a fost la multe vânători alături de Liviu Dragnea şi că nu a vut niciun fel de legătură cu Tel Drum.

Dumitru Buzatu mai precizează că nu a văzut imaginile difuzate sâmbătă de Rise Project.

 

Articolul precedentVictorie categorică pentru Comstar Vaslui
Articolul următorUltimul concert al profesorului Romeo Tălmaciu