Fostul primar al comunei Berezeni, Iulian Miliare a fost condamnat de magistrații Tribunalului Vaslui la patru de închisoare cu executare.

Actualul consilier local a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor de fals sub semnătură privată și fraudă cu fonduri europene.

El a mai primit și o amendă penală în valoare de 37.500 lei.

În urmă cu 2 ani, Iulian Miliare a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că în perioada 2007-2010, în calitate de preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de animale „Gospodarul Zootehnist” şi de primar al comunei Berezeni, a depus la APIA Vaslui acte şi documente false aferente cererilor unice de plată depuse pentru campaniile din anii 2007-2010, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea fără drept, de către asociaţie, a sumei totale de 997.027,86 lei.

În dosar mai au calitatea de inculpat contabilul Primăriei Berezeni, administratorul unei ferme şi un membru al Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Gospodarul Zootehnist” Berezeni, care au primit pedepse mai blânde, câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Articolul precedentLiga surprizelor la Vaslui
Articolul următorCalificată în Liga Elitelor U19