Ediţia din acest an a Târgului Educaţiei a adunat sute de elevi de clasa a opta, curioşi să afle care sunt ofertele liceelor vasluiene pentru anul şcolar 2019-2020.

Cei mai mulţi dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu s-au orientat către filierea tehnologică.
Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) propune clase în domeniile tehnician operator ethnică de calcul, mecatronist, tehnician în turism şi tehnician în activităţi economice.
“Avem disponibile alte şase clase la filiera teoretică, cele mai multe fiind la filologie și ştiinţe sociale. Punctul forte e informatica, unde avem rezultate. Pentru învăţământul profesional sunt disponibile opt clase a IX-a, cu 224 de locuri. Oferim elevilor cazare, iar la clasele profesionale beneficiază și de burse””, a spus reprezentantul LSP.

La standul Liceului “Ion Mincu” (LIM), elevii s-au arătat interesaţi de clasele de tehnician analize produse alimentare și organizator banqueting.

“Pentru anul şcolar viitor, liceul nostru va oferi burse de studii pentru elevii din învăţământul profesional. Va fi decontată naveta, iar cazarea şi masa în regim intern sunt oferite în condiţii de excepţie şi la preţuri convenabile. Pentru învăţământul profesional avem în vedere formarea a opt clase în meseriile instalator, mecanic auto, zidar, brutar-patiser, bucătar, ospătar şi coafor”, au declarat reprezentanții LIM.

Nu a fost ocolit nici standul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, care are prevăzute pentru anul şcolar 2019-2020 o clasă de fotbal, una de handbal și o alta de atletism.

”Examenul de admitere constă în susținerea unei probe sportive, înscrierile având loc în zilele de 13 și 14 mai, proba de aptitudini fiind programată în perioada 15-17 mai”, a spus Ionuț Chiochiu, directorul adjunct al LPS Vaslui.

Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui propune elevilor de clasa a opta şase clase.
“Pentru anul 2019-2020 avem la ştiinţele sociale o clasă unde se va preda intensiv limba italiană şi franceza. În total vom avea şase clase a noua, specializările fiind matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale şi filologie. Elevii beneficiază, în acelaşi timp, de condiţii excelente de învăţare, majoritatea laboratoarelor şi cabinetelor noastre fiind complet modernizate”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK.

La Liceul “Emil Racoviţă”  nu vor lipsi clasele de informatică, ştiinţele ale naturii şi ştiinţe sociale.

Colegiul Economic “Anghel Rugină” pune la dispoziţie 196 de locuri în specializările matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale, tehnician în activităţi economice, administrație și hotelărie.

GALERIE FOTO

Articolul precedentAccident în Vaslui: O gravidă, victimă a evenimentului, transportată la spital
Articolul următorPĂMÂNTUL VĂZUT DIN SPAŢIU. Invitat special: cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu