În perioada octombrie octombrie 2018-octombrie 2022, Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui este beneficiarul unui grant în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar–ROSE.

Titlul subproiectului implementat de Liceul ”Ștefan Procopiu” este ”Pași spre succes!” (PASS).

În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijin, activități extracurriculare și activități de renovare și dotare.

În aceste activități sunt implicați câte 200 de elevi în anii I și II, respectiv câte 150 de elevi în anii III și IV din clasele IX-XII, filiera tehnologică.

Printre activitățile extracurriculare se numără și atelierele ”Educație prin lectură” (câte 8 ateliere pe an).

În perioada 1-15 martie 2019 au fost organizat 4 ateliere ”Educație prin lectură” cu tema ”Aparențe” la care au participat 100 de elevi din grupul țintă.

Povestirea ”Domnul Știe Tot” de William Somerset Maugham a reprezentat baza unei discuții despre stereotipuri, prejudecăți și discriminare.

În cadrul atelierelor au fost aplicate strategii și tehnici de comprehensiune a textelor, de sumarizare, formulare și argumentare punct de vedere.

”Literatura este un instrument important care ne poate învăţa lecţii importante, ne provoacă să punem întrebări, să găsim soluţii şi ne determină să gândim, să facem conexiuni cu experiențe personale. Literatura poate fi ca un puzzle care aşteaptă fie descoperit!”, au precizat reprezentanții echipei de implementare a proiectului.

Articolul precedentMăsuri în siguranță alimentară pentru sărbătorile pascale
Articolul următorRata șomajului, în scădere la nivel de Vaslui