Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, consideră că anunțul companiei Pfizer că pastila anti-Covid are efect în proporție de 90% arată că pandemia este aproape de sfârșit.

 

„Orice medic o să vă spună că, dacă ai tratament la îndemână, e o veste îmbucurătoare, pentru că, ai pastila, îi dai tratamentul și pacientul pleacă acasă vindecat. La gripa H1N 1 totul s-a încheiat atunci când a apărut Tamiflu, iar nimeni nu a mai promovat vaccinul. Odată cu apariția acestei pastile, împreună cu anticorpii monoclonali, s-a terminat cu campania sălbatică în care eram separați în cetățeni buni și răi, în funcție de câte vaccinuri făceam. Când ai un tratament specific pentru o anumită boală, nu mai poți să pui pe masă varianta că, dacă nu te-ai vaccinat, nu mai poți ieși din casă, fiindă devine absurdă discuția. Chiar Pfizer spune că există o perioadă de 3-5 zile de amdinistrare a acestei pastile. Tratamentul cu Remdesivir, un medicamnet care costă la fel ca anticorpii monclonali, dar a renunțat lumea la el pentru că nu este eficient. Indiferent cât va costa tratamentul, anunță, cumva, că pandemia s-a terminat. Există o suspiciune că vaccinul produce mutații, îmi asum acest lucru, dar putem uita lucurile astea, pentru că pastila Pfizer acționează și asupra variantei Omicron. Guvernul României să fie atent la terapiile noi și să cumpere din timp stocuri.

România poate să cumpere acest medicament pur și simplu dacă vrea. În momentul în care SUA și Marea Britanie acreditează un medicament, trebuie să ai garanția ca ele nu vor să facă rău propriilor cetățeni. Poți acredita acest tratament, fără acordul birocraților de la Bruxelles. Pfizer anunță că acest medicament este eficient și împotriva Omicron, deci nu trebuie să ne mai lungim. Un stat din UE, dacă vrea să-și acrediteze un medicament unilateral, o poate face legal. E greu să ai pe stoc 100 de milioane de vaccinuri și să cumperi pastila Pfizer. România va trebui să dea alți bnai pentru tratamentele astea noi. Am discutat că cei vaccinați sunt la fel de contagioși ca cei nevaccinați, am discutat și despre faptul că se va introduce i cea de-a treia doză de vaccin. Se va ajunge, într-un final, la adevărul științific, anume că este posibil ca o vaccinare agresivă să fie generatoare de mutații”, a declarat Lucian Duță în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.

Articolul precedentModificări legislative privind regimul armelor și al munițiilor
Articolul următorNicolae Ciucă: „Aprobăm creşterea punctului de pensie, majorarea alocaţiei pentru copii şi o indemnizaţie suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi”