Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în zilele de 22 și 23 iunie a.c., pe raza județului Vaslui, în vederea depistării persoanelor care comit ilegalități în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor alcoolice.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 75 de agenți economici  și legitimate peste 100 de persoane.

Au fost constatate 2 infracțiuni, dintre care o infracțiune de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9 din Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și o infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 90  din Legea 84/1998  privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, dintre care 50 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite), 11 pentru abateri la O.U.G. 28/1999  (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și 5 pentru abateri prevăzute în alte acte normative.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 90.700 de lei.

Au fost ridicați, în vederea confiscării, peste 1.600 lei, dar și bunuri (băuturi alcoolice, țigarete, produse de panificație, articole vestimentare), în valoare totală de peste 3.000 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

Articolul precedentAmenzi de peste 77000 de lei și 25 de permise de conducere reținute de polițiști
Articolul următorS-a dat startul la licitația pentru execuția parcului „Mihai Eminescu”