Granița dintre milenii avea să marcheze evenimente vitale în traseul Rusiei moderne, pe care Vitali Mansky le-a urmărit din apropierea jocurilor de putere, de la nivel înalt, în ipostaza de cameraman privilegiat al președinților.

Având acces la culisele de unde se trăgeau sforile în Rusia post-comunistă, cineastul a reușit să capteze conversații, mărturii, amintiri și decepții ale ultimilor conducători din perioada de tranziție de la fosta URSS către democrație, Mihail Gorbaciov, Boris Eltîn și Vladimir Putin.

Câțiva ani mai târziu, cineastul se întoarce la materialul întregistrat atunci și revizitează imaginile, încercând să reconstituie tabloul instaurării lui Putin la conducerea uneia dintre cele mai mari puteri.

KineDok este un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România, unde este coordonat de către Asociația One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de localități din toate cele șapte țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o expreiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.).

Sâmbătă, 9 NOIEMBRIE, de la ora 12,00 bârlădenii sunt așteptați la sediul central al muzeului, să urmărească filmul Martorii lui Putin – producție: Letonia, Elveția, Cehia.

Articolul precedentVasluian aniversat de rude și autorități la împlinirea vârstei de 105 ani
Articolul următorMâine, 7 noiembrie, locuitorii de pe cinci străzi din Bârlad, nu vor avea apă la robinet