Cea mai recentă carte semnată de dr. Valeriu Lupu, ”Istorie, familie, tradiție și dăinuire”, va fi lansată joi, 7 februarie, începând cu ora 12, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Despre lucrare vor vorbi muzeograful Laurențiu Chiriac, de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, și reputatul etnolog Dan Ravaru.

Doctor în științe medicale, un iubitor al culturii și neobosit apărător al valorilor românești, Valeriu Lupu își întregește opera prin această a treisprezecea lucrare, despre care, în capitolul destinat autorului, notează: „Cartea încearcă să surprindă ceea ce a fost bravură sau suferință, eroism sau tragedie, episodic sau peren, credință și jertfă în evoluția acestui neam într-un perimetru geografic binecuvântat de Dumnezeu, dar cu un trecut atât de zbuciumat. […] Cele trei idei majore, care străbat ca un fir roșu cartea, cuprind unele pagini uitate de istorie – cu trimitere la Primul Război Mondial și perioada interbelică, referiri la ceea ce a însemnat și înseamnă familia pentru coeziunea și perspectiva neamului și, desigur, tradiția ca suport al conștiinței naționale și dăinuirii noastre.”

Despre eveniment, Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene vaslui, a declarat: „Fiecare activitate pe care noi o organizăm la Biblioteca Județeană este unică prin amprenta emoțională pe care o lasă în interiorul participanților. De data aceasta, vă lansăm invitația de a fi părtași la un cumul de trăiri care țin de pilonii centrali ai fiecărei societăți – Istorie, familie, tradiție și dăinuire. Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât, alături de distinsul doctor Valeriu Lupu, vor fi muzeograful Laurențiu Chiriac și reputatul etnolog Dan Ravaru”.

Articolul precedentMorminte profanate la Șuletea
Articolul următorVasluiul, neatractiv pentru străini