Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, ce s-a dovedit a fi fals. Bărbatul a procurat documentul pentru a se putea angaja ca şofer profesionist la o firmă românească de transport care are un punct de lucru în Spania.

 

În data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, călătorind cu un mijloc de transport, înmatriculat în România, cetăţeanul moldovean L.R., în vârstă de 37 de ani.

La controlul de frontieră, pentru a justifica scopul călătoriei, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, afirmând că este angajat şofer profesionist al unei societăţi comerciale, cu sediul în România, care are ca obiect de activitate transport marfă.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control de către cetăţeanul moldovean, s-au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, L.R. a declarat că a obţinut permisul de conducere plătind suma de 250 de euro pentru a se putea angaja, pe teritoriul Spaniei, la firma de transport.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de  complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentAcuzații de corupție la spitalul morții din Piatra Neamț. Aparatura medicală – cumpărată la suprapreț
Articolul următorBilanț coronavirus: 2901 de cazuri noi și 90 de decese. Vezi situația pe fiecare județ