Veșnicul ceremonial religios și depuneri de coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sunt activitățile anunțate pentru ziua de 24 ianuarie 2019, la Bârlad. Nici Trenul Unirii, care devenise un fel de tradiție, nu a fost anunțat că va circula pe ruta București – Iași.

Ca în fiecare an, în fața Casei Armatei, va avea loc un ceremonial religios dedicat zilei de 24 ianuarie, când românii de pretutindeni sărbătoresc Mica Unire. Cel mai probabil, tot aici, se va dansa hora unirii, ca dealtfel cum s-a întâmplat an de an.

Deși bârlădenii se obișnuiseră ca în ziua Micii Uniri, trenul inter reggio București Nord – Iași să poarte simbolic denumirea de Trenul Unirii, anul acesta se pare că CFR a renunțat la idee. Nici oficialii din Primăria Bârlad nu au făcut vreun anunț în acest sens, la fel cum s-a întâmplat în anii 2017 și 2018.

Primarul, plecat din oraș

În perioada 22 ianuarie – 27 ianuarie, primarul Dumitru Boroș se află într-o delegație alături de lotul de gimnastică al Clubului Sportiv Școlar (CSS) la concursul de gimnastică „Grand prix de la Ville de Nîmes” ce se desfășoară în Franța.

Într-o emisiune televizată de la un post local, primarul Dumitru Boroș promitea la începutul anului trecut că în cursul anului va înființa muzeul „Alexandru Ioan Cuza”. Ceea ce nu s-a întâmplat. Cum nici Monumentul Eroilor nu a fost gata la data de 1 Decembrie, cum a fost preconizat inițial.

Articolul precedentElevii nu vor învăța vineri, 25 ianuarie. Școlile închise prin ordin de ministru
Articolul următorPrimar Vaslui: ”Nu pot cheltui toţi banii de la buget pentru deszăpezire!”