Ministrul Mediului de Afaceri, Radu Ștefan Oprea, a ținut să discute cu antreprenorii din județul Vaslui, pe marginea programului Start-Up Nation 2018, prin care vasluienii sunt îndemnați să-și dezvolte afaceri, cu fonduri nerambursabile, în cuantum de 200.000 lei, garantate de statul român.

Ministrul Radu Ștefan Oprea i-a anunțat pe participanți că au fost aduse o serie de îmbunătățiri la schema de ajutor de minimis, fiind elaborate o serie de proceduri simplificate, transparente, astfel încât programul să aibă un succes mai mare față de 2017.

”Le cer vasluienilor să îndrăznească în 2018 să aplice cât mai mult, pentru că 49 de proiecte, câte au fost anul trecut, sunt prea puține pentru un județ ca Vasluiul. Suntem aici tocmai pentru a încerca să trezim spiritul antreprenorial în acest județ. Anul acesta avem un punctaj care favorizează zonele unde această dezvoltare a mediului de afaceri este mai puțin prezentă și cred că la Vaslui trebuia dat acest semnal și acest mesaj foarte clar că suntem deschiși, îi așteptăm, pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să pună proiecte în 2018, cu câteva noutăți, simplificare, avans 30%, partea de simplificare a procedurilor de achiziții publice, a ceea ce înseamnă proiecții financiare au fost eliminate din planul de afaceri. Cred că anul acesta am ascultat, am înțeles, am analizat foarte bine ceea ce săa întâmplat în 2017 și propunerea de grilă de punctaj, propunerea procedurilor vin în sprijinul celor care doresc să devină antreprenori și să debuteze cu ajutorul Start-Up Nation 2018”, a spus ministrul Radu Ștefan Oprea.

Programul Start-Up Nation 2018 va începe cel mai probabil în luna noiembrie a acestui an.

Articolul precedentMonument reabilitat de elevii din Huși
Articolul următorUn bolnav psihic s-a urcat pe un stâlp electric. Pompierii din Bârlad chemați să intervină