Premierul României, Viorica Dăncilă, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au vizitat Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Cea mai mare unitate medicală din județ a fost recent reabilitată în cadrul unui amplu proiect finanţat cu fonduri europene.

De asemenea, aici se află în derulare o serie de investiţii privind construcţia unui ambulator de specialitate, amenajarea unui heliport pentru aterizarea elicopterelor SMURD, reabilitarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe şi amenajarea unui compartiment pentru spitalizare de zi.

„Ne bucurăm să vedem că au fost folosite complementar fondurile europene, fondurile proprii şi fondurile guvernamentale, că există o echipă sudată, care efectiv a pus foarte mult suflet şi vrea să dezvolte în continuare spitalul judeţean din Vaslui şi faptul că şi pe viitor îşi doresc să construiască, astfel încât pacienţii din această zonă să aibă condiţii cât mai bune. Le-am spus medicilor, personalului din spital, că Guvernul a alocat cea mai mare sumă pentru sănătate şi că au toată deschiderea pentru dotare, astfel încât să vorbim despre aparatură bună, să vorbim despre construcţii care sunt necesare, despre condiţii cât mai bune pentru pacienţi, pentru că, în fond, în centrul tuturor acestor lucruri se află pacientul şi modul în care este tratat pacientul”, a declarat Primul ministru al României, Viorica Dăncilă.

La rândul său, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit despre continuarea investiţiilor din domeniul sănătăţii.

„Astăzi, DSP Vaslui a primit fila de buget pentru spitalele din judeţ, respectiv 19,2 milioane de lei, pentru echipamente medicale în Spitalul Judeţean Vaslui, Spitalul Bârlad. Asta arată preocuparea Guvernului pentru a dezvolta şi a diversifica serviciile medicale pe care spitalele le oferă populaţiei”, a declarat Sorina Pintea.

Premierul s-a deplasat la Bârlad, unde a vizitat Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” şi Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”.

Șefa Guvernului a mai fost în vizită la o serie de obiective modernizate cu fonduri europene sau guvernamentale din comunele Hoceni și Pădureni, după care s-a oprit la Spitalul Municipal din Huși.

Primul ministru a revenit în municipiul reşedinţă, unde a avut o întâlnire cu primarii din judeţ.

Articolul precedentReguli și măsuri la Finalele Superligii la Rugby, evenimentul rugbistic al anului, la Bârlad!
Articolul următor„Asteroizii şi viaţa pe Terra”