Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Germania.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, cetățeanul din R. Moldova Alexandr N., în vârstă de 39 de ani.

”La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate colegii noștri au descoperit asupra bărbatului, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate, descoperită la controlul de frontieră, prin intermediul unui vecin și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentBârlad: un autoturism a luat foc în timpul mersului
Articolul următorConcurs de afișe pentru ”Hora din Străbuni”